Září - 3 - 2015

Neskutečné věci se děly v Hodoníně. Tam se o víkendu konalo MČR do 22 let. Jan Chlopčík chtěl samozřejmě porazit všechny soupeře na 400m př., ale nepředbíhejme.

V sobotu přišly na řadu rozběhy. Stadion měl jen šest drah a rozběhy byly tři. Dalo se říci, že favorité byli pouze tři vč. Honzy, takže v každém rozběhu běžel jeden favorit. V horkém sobotním odpoledni Chlopčík všechny namazal časem 52,23s. Hodně lidí to komentovalo slovy „zbytečné plýtvání sil“, jak ale Jan vysvětlil, šlo o taktiku „dostat soupeře pod tlak a mít ve finále nejvýhodnější dráhu“.

V neděli bylo ještě více horko než v sobotu a startovalo se v poledne. Závod rozběhl nejrychleji Stehno, který si ale po třech překážkách přetrhl sval. „V tu ránu už jsem věděl, že to mám“, komentoval to mistr. Nakonec tedy Honza vyhrál v osobáku 51,87s, což je solidní výkon.

Jediné, co mistra vážně vytočilo, byla televize. „Vůbec nepočkali, až se vydýchám, tak jsem nevěděl, co mluvím, uvidíme, jestli to vystřihnou. Holt Žanety byla v Pekingu, tak nám poslali nějaké amatéry.“ Záznam bude k vidění na ČT SPORT ve čtvrtek od 17:45.

Na programu byla ještě štafeta na 4×400, kde náš borec běžel první úsek (48.1s na stopkách). Celkově doběhly Vítkovice na 3. místě v čase 3:21.

Byl domluven taky pražský trenér, nicméně Honza bude i ještě jednu sezónu závodit za AK SSK Vítkovice.

Velký dík, nejen za tyto závody, ale za celkovou X letou přípravu patří trenérce Zuzaně Pavelkové. Dále hlavně rodině a ostatním podporovatelům.

Teď už nás čeká pouze finále Extraligy. A také akce nazvaná „konec atletiky ve F-M“.

Leave a Reply


šest × 6 =

Facebook

Google Plus